Το Website σας εξαφανίστηκε από τις μηχανές αναζήτησης.

Αρχικά, ψυχραιμία. Στην SEO Experts βοηθάμε επιχειρήσεις να ανακτήσουν τις θέσεις που χάσανε από το 2012, το πρώτο Google Penguin Update.

Τι είναι αυτό που έπαθα;

Η Google εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθιερώσει τα manual penalties.  Αρκετές επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν γρήρογορα links με σκοπό την ανάδειξή τους στις μηχανές αναζήτησης, αγοράζουν Links από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο. Το επόμενο πράγμα που μαθαίνουν από ένα email με αποστολέα την Google είναι ότι υπάρχουν πολλά μη φυσικά Links (unnatural links)  προς την σελίδα τους.

Penalty removal

Στην Seo Experts προσπαθούμε αρχικά να εντοπίσουμε την αιτία του penalty. Αν αυτό είναι δηλαδή από κάποιον αλγόριθμο όπως το Google Penguin ή το Google Panda ή από κάποιον από τους πολλούς αλγόριθμους της Google. Επίσης προσπαθούμε να καταλάβουμε αν η ιστοσελίδα σας  <<παραβιάζει>>  τα google guidelines.

Ας δούμε μερικά είδη Penalty της Google

Μη φυσιολογικά Links προς την ιστοσελίδα σας.

Είναι μια από τις πιο συχνές περιπτώσεις που αντιμετωπίζουμε, πολλές φορές είναι site-wide links, βασισμένα σε link profile προς την ιστοσελίδα σας. Συνήθως είναι Links από comments που αγοράζαντε κατά χιλιάδες για μερικά δολλάρια. Επιπλεόν μια από τις πιο συχνές μορφές spam link αποτελούν και τα Link που προέρχονται απο blog με χαμηλής <<αξίας>> περιεχόμενο. 

Πως λειτουργούμε σε αυτή την περίπτωση:

  • Δημιουργία link profile
  • Αποστολή link removal request προς διαχειριστές
  • Disavow links
  • Reconsideration request προς την Google.

Αν το αίτημά μας από την Google απορριφθεί, τότε συνεχίζουμε την προσπάθεια μας ώστε να γίνει αποδεκτό το αίτημά μας. Από την εμπειρία μας, συνήθως η όλη προσπάθεια διαρκεί 60-80 ημέρες.

Google Algorithmic Penalties

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα. Συνήθως συναντάμε αυτού του είδους Penalty σε σελίδες που επηρεάστηκαν από κάποιο αλγοριθμικό update της Google. Συνήθως πρόκειται για ένα είδους "αυτόματου" Penalty που επηρεάζει την κατάταξη της σελίδας στις μηχανές αναζήτησης και ως εκ τούτου την επισκεψιμότητά του. Σε αντίθεση με τα Manual Penalties (μη φυσιολογικά Link), δεν υπάρχει κάποια ειδοποίηση στο search console της Google.

Ποιοι είναι αυτοί οι αλγόριθμοι;

Google Panda:  Ήρθαμε για πρώτη φορά αντιμέτωποι με αυτό τον αλγόριθμο το 2012 ενώ έγινε γνωστός τον Φεβρουάριο το 2011. Ο συγκεκριμένο αλγόριθμος επηρέασε σελίδες με αρκετές διαφημίσεις, με "φτωχό" περιεχόμενο (websites που προσπαθούσαν να έχουν καλές θέσεις με ελάχιστες λέξεις στις περιγραφές τους για προϊόντα ή υπηρεσίες), websites που είχαν κάνει copy/paste το περιεχόμενό τους από άλλες σελίδες (duplicate content), websites με χαμηλό page speed(αργή ταχύτητα φορτώματος) αλλά και websites που δεν είχαν φιλική πλοήγηση για τους χρήστες. Η ανάκαμψη από τον Google Panda αλγόριθμο, είναι μια διαδικασία που απαιτεί προσεκτικές, μεθοδικές και στρατηγικές κινήσεις.

 

Google Penguin:  To 2012 σκοπός του ήταν να "τιμωρήσει" website τα οποία έιχαν ως στρατηγική την ανταλλαγή link με μοναδικό σκοπό την καλύτερη κατάταξη τους στην μηχανή αναζήτησης της Google. Έκτοτε ακολούθησαν αρκετά updates του αλγορίθμου από την Google με μοναδικό σκοπό να αυξηθούν τα “trust factors" για την ανάδειξη μια ιστοσελίδας.

Έχετε ένα website που ξαφνικά έχασε τις θέσεις που είχε στην Google;

Μπορούμε να βοηθήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας SEO Expets θα ετοιμάσει για εσάς μια αναλυτική οικονομική πρόταση καθώς και όλα τα βήματα που θα ακολουθήσουμε.

Προτιμώ τηλεφωνικώς

Το SEO είναι από μόνο του πολύ απαιτητικό, χρειάζεται ανθρώπους με γνώσεις, συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις. Αν δεν έχεις τον χρόνο ή αν σε τρομάζουν όλα αυτά, τότε στην SEO experts θα βρείς τον μόνιμο συνεργάτη που θα φέρει τα αποτελέσματα που ψάχνεις.

Διαβάστε επίσης

Όροι Χρήσης και ιδιωτικό απόρρητο